Юлія Тимошенко: «Батьківщина» підтримує вимоги людей і вже давно подала відповідні законопроекти

by admin

Timoshenko«Батьківщина» підтримує вимоги людей, які своєю акцією під Верховною Радою добиваються від парламенту розгляду законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про вибори народних депутатів та Антикорупційний суд.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила журналістам в кулуарах парламенту.

Вона нагадала, що «Батьківщина» давно уже подала на розгляд ВРУ законопроекти про пропорційні вибори за відкритими списками та про скасування депутатської недоторканності.

«Законопроект про зняття недоторканності внесла «Батьківщина» разом із «Свободою» та іншими депутатами. У документі передбачається наступне: тільки проголосували зміни до Конституції про зняття недоторканності – відразу це вводиться в дію», – уточнила політик.

Юлія Тимошенко також звернула увагу, що в нещодавно внесеному президентському законопроекті про зняття депутатської недоторканності скасувати депутатський імунітет пропонується лише з 2020 року.

«Кому потрібен такий обман? Кому потрібна така маніпуляція?» – обурилася лідер фракції.

Політик також розповіла, що в законопроекті про вибори народних депутатів, який розробила «Батьківщина», передбачаються пропорційні вибори за відкритими партійними списками, він також дасть можливість навіть припинити «елементи корупції на виборах — купівлю голосів та все інше».

Між тим, як нагадала депутат, у законопроектах про вибори, які також сьогодні розглядатимуться і які розробили депутати провладної більшості, відсутні запобіжники фальсифікацій та корупції на виборах.

Окрім того, Юлія Тимошенко зазначила, що «Батьківщина» голосуватиме за створення справжнього Антикорупційного суду, незалежного від президента.

«Ключове для Антикорупційного суду – незалежність від Президента України. Тоді б можна було б припинити Роттердам+», корумповані закупівлі природного газу, які дали завищену ціну на газ для людей. З’явилася б і можливість розслідувати корупцію з бюджетними грошима, корупційні закупівлі в Міністерстві оборони», — підсумувала лідер «Батьківщини».


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.