Як правильно поливати сад у спеку: поради досвідчених садівників

by admin

Під час літньої спеки садові дерева й кущі потребують більшого догляду, а саме поливу. Як допомогти рослинам перенести спеку, читайте у подробицях.

Подробиці

При довготривалій спеці сад потрібно дуже багато поливати. Оскільки всмоктувальні корінці знаходяться на кінцях кореневої системи, а вона в кожного дерева різна, то треба промочити землю мінімум на 50-60 сантиметрів.

У пристовбурових колах радять робити канавки, щоб в них наливати воду. Щоб визначити чи треба дереву полив, візьміть лопату й прокопайте на глибину 40-50 см, візьміть у руку землю й затисніть в кулаці, якщо вона суха, наче пісок – дерево треба поливати. Піл велике дерево виливають не менше 10 відер води.

Щоб волога зберігалася довше, досвідчені садівники радять робити мульчування. Для цього застосовують солому, сіно, хвою, бур’яни, кору. Це затримає вологу у ґрунті й не дасть перегрітися ґрунту.

Можна поєднати полив з підживленням, під час поливу всі корисні речовини з добрива зможуть швидко потрапити в кореневу систему дерева чи куща.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.