Ліплю пельмені без вирізання кружечків та залишків тіста (дуже простий спосіб). І для рук приємніше!

by admin

При такому ліпленні пельменів тісто не розгортаю у великий пласт і не вирізаю кружечки. За рахунок цього не залишаються залишки тіста, які треба збирати, зволожувати і знову розкачувати. Ліплю пельмені набагато простіше і для рук приємніше. Ділюся рецептом чудового тіста з рослинною олією.

Інгредієнти:

Начинка:

  • 900 гр. м’ясного фаршу (свинина і яловичина)
  • 80-90 мл. холодної води

Тісто:

  • 4 скл. борошна (склянка 250 мл.)
  • 1 ст. л. солі
  • 1 шт. яйце
  • 250 мл. теплої води
  • 4 ст. л. рослинна олія

Приготування:

Начинка:

Для пельменів беру домашній фарш, у ньому вже є сіль, мелений перець і багато цибулі. Додаю холодної води і 3-4 хвилини перемішую. Накриваю і в холодильник.

Тісто:

У миску висипаю борошно (3 склянки), посипаю сіллю, розбиваю яйце, вливаємо олію і теплу воду.

Тісто замішую спочатку ложкою, потім перекладаю на робочу поверхню з борошном (1 склянка).

Вимішую тісто руками, борошно все піде в тісто, руки і поверхня залишаться чистими. Я це тісто називаю “Чисті руки”. Перекладаю його в пакет і залишаю на 1 годину на столі. Через 1 годину тісто стає гладким, податливим і в міру м’яким. З ним працювати одне задоволення. Вага тіста 1 кг.

Використовуючи цей спосіб, тісто не доведеться розкачувати у великий пласт. Тісто ділю на 4 частини. З однієї частини скачую ковбаску завтовшки близько 2 см і нарізаю на шматочки близько 1 см.

Зі шматочків формую шайбочки (сплющую з боків), потім розминаю їх пальцями і злегка розкачую качалкою. Це швидкий процес і залишків тіста не залишається. Якщо я ліплю пельмені одна, то ковбаску з тіста і шматочки прикриваю пакетом або плівкою, щоб не підсохли. І по одній штуці ліплю пельмені.

На заготовки викладаю фарш і ліплю пельмені.

У мене з такої кількості тіста виходить близько 180 пельменів. Якщо хочете пельмені побільше, то з ковбаски нарізуйте шматочки завширшки по 1,5 см.

Ось такі пельмені виходять під час варіння. Тісто чудове, воно під час варіння не розклеюється і не рветься. Пельмені виходять дуже ароматними та смачними. Приємного апетиту!!!


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.