Чому малина росла велика, а тепер стала дрібна: шукаємо причини

by admin

Кілька років тому насаджені кущі малини плодоносили великими ягодами. А тепер вони з кожним роком стають дрібніші та й дрібніші. Якщо так сталося, прийшов час змінити підхід до вирощування та догляду.

Причини дрібних ягід

Найперша причина, через яку так стається пов’язана з загущенням. Малину потрібно прорідити. За короткий проміжок часу може вирости багато порослі. Від цього основні пагони стають слабша та тонші. Тож і «родити» великі ягоди в рослини також не буде можливості.

Ще одна причина — надмірна увага до рихлення ґрунту Між рядами малини немає потреби постійно це робити. Зайвими діями можна пошкодити кореневу систему. Про великі ягоди та рясні врожаї можна буде не мріяти.

Збіднілий ґрунт — третя загальна причина. Навесні потрібно підживлювати гноєм та золою, а в період цвітіння варто внести нітрофоску. Для цього розчиняють 50 г на 10 л води та поливають.

Це три найпоширеніші причини, чому так стається з малиною. Не треба забувати також про можливих шкідників та грибкові інфекції. Задля профілактики до моменту  розпускання бруньок обробляйте кущі розчином з бордоською рідиною.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.