5 причин, чому не варто садити хвойні дерева у подвір’ї

by admin

Озеленення прибудинкової території — важливий етап планування затишку оселі. Багато хто віддає перевагу вічнозеленим рослинам, адже вони готові чотири сезони радувати очі рік у рік. Проте не все так однозначно.

5 “мінусів” садити хвойні дерева у подвір’ї

  1. Хвойні дерева навіть у сучасному світі мають статус “мертвих дерев”, що мають енергетику смерті, притягують негатив і т.д. Знаючи цей факт, ви підсвідомо будете пов’язувати негаразди чи втрати з зовнішніми чинниками.
  2. Більш практичний мінус: закислення ґрунту. Перед тим, як посадити ялинку чи сосну, ви маєте розуміти, що ґрунт буде з високим рівнем кислотності. На такому інші рослини рости не зможуть.
  3. Коренева система хвойних дерев та кущів розгалужена. Вона забирає широко в діаметрі поживні речовини. Тому якщо у вас поруч садок фруктовий чи квітник, не дивуйтеся, чому врожай мізерний.
  4. Під час грози у високі дерева, а саме такими виростають ялини та сосни, можуть попасти блискавки. Це небезпечно і на тому рівні, що хвойні швидко загоряються і можуть стати причиною пожежі.
  5. Хвоя, що осипається, не є органічним добривом, а більше мульчею. Під кронами, а вони часто широкі, не буде рости інша культура. Також великі “дорослі” дерева створюють глибоку тінь. Це треба враховувати, обираючи місце для садіння декоративних дерев.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.