Тонкі пиріжки з картоплею. Пісна кухня, але я такі пиріжки готова їсти щодня, 365 разів на рік – такі смачні!

by admin

Вчора сиділа згадував які Бабуся та Мама пиріжки смачні вічно готували. Звичайні, тонко розкочені качалкою пиріжки з картоплею на олії. Я ці пиріжки любила мало не більше, ніж усі інші з лівером або із зеленою цибулею та яйцем. Ці тонкі пиріжки були лідером у моєму пиріжковому рейтингу, тому вирішила їх приготувати за рецептом мами.

Інгредієнти:

Начинка:

  • Картопля смачна, розсипчаста
  • Цибуля ріпчаста
  • Кріп свіжий

Тісто:

  • Картопляний відвар
  • Борошно
  • Рослинна олія

Приготування:

Картоплю чистимо, нарізаємо і ставити варитися на пюре. Зі звареної картоплі зливаємо відвар, остуджуємо його і на цьому відварі заводимо тісто.

На тісто у мене пішло 350 мл відвару, пара столових ложок рослинної олії та близько 500 грамів борошна, загалом тісто має вийти як на вареники чи пельмені. Не зовсім-зовсім жорстке, а таке податливе та пружне одночасно. Загалом легко розкочуватися має тісто.

Поки тісто розстоюється мнемо картоплю, смажимо до красивого кольору цибулю, змішуємо картоплю, цибулю і кріп. Картопля має бути без грудочок, щоб потім ці грудочки не рвали тісто при розкочуванні пиріжків.

Я ліпила пиріжки-гіганти. Бо пам’ятаю в дитинстві їла саме “лапті”.

Загалом із розмірами можна експериментувати – це не дуже важлива частина приготування пиріжків. Найважливіша це тонко-тонко розкочені пиріжки.

Відриваємо від готового тіста шматочок, розкочуємо його в коржик, товщиною близько двох-трьох міліметрів, кладемо картоплю, защиплюємо як звичайний пиріжок і розкочуємо все це до найтоншого стану, але щоб не порвалися. У Мами іноді рвалися, але вона на це особливої уваги не звертала, при обсмажуванні начинка не тікає.

Смажити пиріжки на повільному вогні, на олії, під кришкою. Олії на сковороду лити небагато, аби не суха була. Смажити з кожного боку хвилини по три-п’ять. До рум’яного гарного стану. Тонке тісто точно просмажиться.

Приготовлені пиріжки складаємо на блюдо і накриваємо кришкою, щоб вони трохи пропарилися і стали м’якими, такі пиріжки смачніші охолонувші і розм’якшені власною парою.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.