Готую жирні вершки сама, із молока і масла! Бо магазинні ну дуже дорогі! Покроковий рецепт з фото!

by admin

Сьогодні готуватиму жирні вершки для збивання в домашніх умовах з молока і масла. Домашні вершки з молока та масла підійдуть для приготування морозива, десертів, кремів для прошарку тортів або як доповнення до свіжих ягід і фруктів. Ці вершки можна легко і дуже просто приготувати вдома власноруч!

Якщо так сталося, що в самий невідповідний момент Ви не можете знайти в магазинах жирні вершки для кондитерських цілей жирністю 30% і більше, то я пропоную дуже простий вихід з положення.

Розрахувати кінцеву жирність вершків можна таким чином:

  1. Беру однакові частини молока та масла (наприклад, по 100 грамів)
  2. Складаю жирність продуктів (наприклад, 2.5% + 82.5% = 85%)
  3. Ділю на 2 і отримую кінцеву жирність приготованих вершків, що дорівнює 42,5%

Інгредієнти:

  • Молоко (будь-якої жирності, у мене 2,5%) – 200 мл
  • Вершкове масло (жирністю 82,5%) – 200 г

Приготування:

Насамперед молоко вливаю в невелику каструлю. Додаю до нього вершкове масло (масло краще нарізати на невеликі шматочки, так воно швидше розпуститься в молоці).

Прогріваю на середньому вогні до помірно гарячого стану. У процесі прогрівання періодично перемішую, не даючи молоку закипіти. Доводити до кипіння не потрібно. Коли масло розтануло в молоці одразу знімаю з вогню.

Таким чином отримую рідину і жир, які у звичайному стані між собою не змішуються.

Як зняла з плити, одразу ж ще гарячу суміш пробиваю блендером на максимальній швидкості до повного об’єднання, приблизно 5-10 хвилин.

Поступово молочно-вершкова суміш стає більш однорідною, візуально вже немає поділу на дві фази (рідини та масла).

Переливаю в зручну ємність, охолоджую до кімнатної температури та прибираю в холодильник щонайменше на 6 годин, а краще на всю ніч.

Минуло 12 годин. Якщо на поверхні утворилися згустки, нічого страшного, так і має бути, просто гарненько їх розмішую до однорідності. Вершки готові до використання. На цьому етапі їх можна використовувати для кави, а також для приготування супів і соусів.

Збиваю охолоджені вершки до такого стану, який нам потрібен, починаючи з невеликої швидкості, поступово додаючи цукрову пудру та збільшуючи швидкість до середньої (на максимальній швидкості збивати не раджу, тому що такі вершки можна легко перебити, і вони перетворяться на олію та маслянку, головне вчасно зупинитися).

Вершки готові! Цей рецепт може стати в пригоді, якщо у вас з якоїсь причини немає можливості купити магазинні жирні вершки для збивання.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.