Чому корисно щодня з’їдати по одному банану: 5 причин

by admin

Одна з причин, що пояснюють доречність бананів в щоденному раціоні, – вони покращують стан кишкової мікрофлори, сприяють хорошому травленню.

Корисні для травлення. Банани багаті пектином-різновидом клітковини, стимулюючої роботу кишечника. Також вони відрізняються наявністю магнію і калію. Проблеми з травленням часто виникають через брак поживних речовин. Якщо щодня з’їдати по одному банану, можна перешкодити появі цієї проблеми.

Можуть допомогти при болях в животі. Банани іноді називають “ліками від печії” – вони допомагають при дискомфорті, що викликається надлишком шлункової кислоти. Це не в останню чергу пов’язано з вмістом в них крохмалю. Бананова м’якоть обволікає роздратовану слизову шлунка як захисна плівка, розслабляє травний тракт, а також позитивно впливає на кислотно-лужний баланс.

Піднімають настрій. Банани містять триптофан-амінокислоту, яка перетворюється в «гормон радості» серотонін. Також вони підвищують в організмі вміст дофаміну, який теж дає ефект, що поліпшує психологічний стан.

Забезпечують енергією. У бананах фруктоза поєднується з розчинною клітковиною, і в результаті глікемічне навантаження на організм виявляється досить помірною – рівень цукру в крові після вживання цих фруктів збільшується поступово, а не різко.

Захищають від хвороб. Калій, що міститься в бананах, благотворно впливає на кров’яний тиск, покращує кровообіг. У свою чергу, дослідники південнокорейського національного університету Кенсан виявили, що до їх складу входить речовина, що знижує окислювальний стрес, завдяки чому знижується ризик нейродегенеративних захворювань, включаючи хворобу Альцгеймера.

Джерело glamour.kyiv.ua


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.