Краще не знайдете! Шикарне тісто для пиріжків і булочок. Ще ніколи не підводило!

by admin

Вітаю. Сьогодні ділюся рецептом свого улюбленого здобного тіста. Це тісто мене ще не підводило. Випічка з цього тіста залишається м’якою кілька днів.

Приготування:

У мисці з’єдную дріжджі, цукор, сіль і заливаю все теплим молоком розбавленим з водою. Рідина має бути не холодною і не гарячою, а саме теплою. Ідеальна температура 36-38 градусів.

Добре все перемішую та додаю жовтки. На жовтках тісто виходить ніжнішим.

Далі, поступово починаю додавати просіяне борошно. Коли тісто вийшло густим, додаю м’яке вершкове масло. Вмішую масло в тісто і підсипаю ще борошно. Коли вийшло тісто зібрати в грудку, переношу його на стіл. На столі вимішую близько 10 хвилин.

Спочатку тісто буде дуже липким. Але поступово воно перестане липнути до рук і столу. Головне запастись терпінням. Щоб тісто відлипало від столу, можна допомогти собі шпателем. Якщо немає шпателя, скористайтесь старою пластиковою карткою))).

Тісто перекладаю в посуд змащений олією і накриваю зверху плівкою або рушником. Забираю у тепле місце без протягів. Ідеальна температура у приміщенні 22-25 градусів.

Тісто має збільшитися вдвічі-втричі.

Тісто знову обминаю і ділю на частини. Зазвичай я роблю кульки тіста вагою 50 г. Готові кульки тіста обов’язково накриваю плівкою, щоб тісто не засихало і одразу формую булочки або пиріжки. Після того як сформую, даю виробам обов’язково добре піднятися перед випічкою.

Я роблю з цього тіста булочки з абсолютно різною начинкою і все вони ідеальні.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.