Оригінальний дисплей чи копія?

by admin

Кольорові смуги на екрані, відсутність реакції на дотик, мерехтіння зображення – все це ознаки пошкодження дисплея смартфона. Це одна з найпоширеніших проблем, з якими стикаються користувачі. Подібні дефекти не тільки впливають на зовнішній вигляд телефону, а й часто перешкоджають його нормальному функціонуванню.

 Зіткнувшись з поломкою екрана, користувач приступає до пошуку запчастин, наприклад, тут https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/vivo знайдете модуль до телефона Vivo. Однак, бачачи ціни на оригінальні запчастини і задаючись питанням, як заощадити гроші, популярним рішенням найчастіше стає використання аналога. Чи впливає вибір такої запчастини на подальше використання телефону? У чому різниця між копією та оригінальною деталлю?

Запчастини подешевше

 Вибір оригінальних запчастин зазвичай пов’язаний з більш високими витратами, ніж у разі вибору аналогів. Якщо порівнювати на прикладі комплектуючих для смартфонів Google з цього прайс-листа https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/google, то середня ціна неоригінального дисплея втричі нижча. Цей аспект часто є мотивацією для вибору аналога. Таким чином відновити роботу телефону вийде з меншими витратами.

Оригінальні запчастини найкращої якості

 На жаль, ціна дисплея – це далеко не все, що слід враховувати при плануванні ремонту. Вибір дешевшого рішення також має деякі недоліки, які можуть виявитися важливими при використанні телефону в майбутньому. Запасні частини можуть бути нижчої якості, ніж оригінальні. Це часто пов’язано пов’язано зі слабшим колірним контрастом, меншими кутами огляду, яскравістю екрана і навіть із чутливістю сенсора. Для одних користувачів такі недоліки можуть залишитися непомітними, для інших – стати вагомим приводом інвестувати в оригінальну деталь.

 Однак не можна відносити всі неоригінальні комплектуючі в розряд “погана якість”. Нині на ринку також є аналоги, які було вироблено з використанням більш досконалих виробничих процесів.

Отже, що все-таки вибрати?

 Рішення про вибір між оригінальним дисплеєм і копією має ґрунтуватися на двох аспектах: ціна і якість. Тому варто відповісти на запитання, який бюджет ремонту ми можемо собі дозволити, а також подумати, чи значущі для нас будь-які відмінності у використанні телефону.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.