Прості дії, які прискорюють дозрівання гарбуза

by admin

Як відомо, прибрати гарбуз із грядок варто до настання перших осінніх холодів, інакше овоч може підмерзнути і, відповідно, стане непридатним для зберігання. Наближається осінь, а з нею прийдуть прохолодні ночі, а невдовзі – заморозки.

Подробиці

Щоб прискорити достигання плодів, що вже є приблизно за три тижні до передбачуваного похолодання необхідно видалити всі бутони на кінцях батогів.

Паралельно займіться прищипуванням частини молодих пагонів. Завдяки цьому всі сили рослини будуть спрямовані не на нарощування зеленої маси, а на дозрівання плодів.

У тому випадку, якщо зав’язей багато, обірвіть найдрібніші з них. Це дасть можливість дозріти великим гарбузам.

У тих регіонах, де літо не може похвалитися тривалістю, аграрії радять вирощувати гарбуз через розсаду.

При цьому не можна забувати, що гарбуз негативно ставиться до пересадки. Тому для пророщування насіння зупиніться на торф’яних горщиках, разом з якими варто висаджувати гарбуз у відкритий грунт.

Працюватиме на вас і компост, і торішній гній, який необхідно додати в лунки при посадці. Подібне підживлення здатне прискорити ріст і дозрівання плодів.

Зрештою, ви можете розташувати грядку з гарбузами прямо на компостній купі. Так культура завжди буде забезпечена харчуванням, та й до того ж зможе рости в теплі.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.