Вчені виявили зв’язок між довголіттям і зеленим чаєм

by admin

Вчені провели масштабне дослідження, щоб виявити кращий гарячий напій довголіття. Результати вчених здивували. Виявилося, що улюблений багатьма сорт чаю знижує ризик смерті від будь-якої хвороби на 62%.

Наукова стаття опублікована в журналі Американської кардіологічної асоціації Stroke. Згідно з нею, такий показник спостерігався у японців, які вижили після інсульту. Важливо, що вони пили не менше семи чашок зеленого чаю в день.

Подібними властивостями володіє і кава. Він зменшує ймовірність летального результату на 22%. При цьому його кількість сильно обмежена. Зокрема, допускається випивати не більше однієї чашки в день.

Відзначається, що в дослідженні вчені порівняли споживання зеленого чаю і кави серед 46 тис. чоловік в 45 громадах Японії. Вік учасників експерименту був від 40 до 79 років. Хтось із них вже пережив інфаркт або інсульт, хтось ні.

У японців, які не страждають від серцевих захворювань, ризик смерті після вживання зеленого чаю знизився на 14%. Як зазначили вчені, також зменшилися прояви діабету. Те ж вони сказали і про каву, але після неї у випробовуваних спостерігався підвищений кров’яний тиск.

Дослідники заявили, що продовжать вивчати це питання. Вони сподіваються знайти засіб, який буде продовжувати життя, так як населення Японії стрімко старіє.

Джерело glamour.kyiv.ua


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.