Що досвідчені дачники роблять в серпні: 5 важливих справ

by admin

Серпень – це зазвичай той місяць, який у багатьох асоціюється зі збиранням урожаю. Але не варто думати, що на цьому роботи на городі закінчуються. Кожен досвідчений городник знає, що є ще щонайменше п’ять важливих справ, які треба встигнути зробити до осені.

Подробиці

Удобрити кущі

Смородина, малина або аґрус, які вже віддали свої плоди, все одно потребують додаткового харчування, оскільки після сезону можуть бути ослаблені. У цей час можна внести фосфорно-калійні добрива. Також слід виполоти бур’яни, та бажано трохи пропушити ґрунт.

Посійте сидерати

Оскільки грядки звільняються, їх треба постаратися відновити, щоб і наступного року отримувати відмінний урожай. У вирішенні цього завдання допоможуть сидерати. Ці корисні рослини розпушать ґрунт, наситять його корисними елементами.

Зберіть квіткове насіння

До кінця літа вже дозріває насіння у багатьох однорічних і багаторічних квітів. Тому будь-який сухий та безвітряний серпневий день можна присвятити збору насіння.

Почніть боротьбу зі шкідниками

Якщо хочеться надовго зберегти врожай, треба пам’ятати, що миші і щури можуть все зіпсувати. Але відлякати їх легко народними засобами. Наприклад, добре відлякує мишей запах квітів та листя бузини.

Щодо комах, то важливо перевірити городину на їх наявність. За потреби потрібно провести обробку.

Проведіть обрізку

Деякі рослини потребують не тільки весняної обрізки. Проводити повторну обрізку потрібно після плодоношення. Процедура носить переважно санітарний характер, коли треба видалити хворі та сухі гілки.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.