Симптоми раку: 8 різних типів болю, які можуть бути злоякісними

by admin

Існують певні види болю, які можуть сигналізувати про рак.

Лікарі не втомлюються повторювати: дуже важливо, щоб рак діагностувався якомога раніше, оскільки це підвищує шанси пацієнтів на успішну терапію і ремісію. Їхня порада: потрібно завжди звертатися до терапевта, якщо у виникають симптоми, які є незрозумілими або незвичайними для людини, а також якщо вони набувають стійкого характеру.

Зокрема, одним із симптомів раку є больові відчуття. За даними Клініки Мейо, у разі раку пухлина, що виникла, може виділяти хімічні речовини, що викликають біль. Також больовому синдрому сприяє те, що злоякісне утворення може проростати у прилеглі тканини, руйнувати їх цілісність. У міру свого зростання пухлина може давити на нерви, кістки або органи – все це сприяє появі різноманітного за своїм характером болю.

Фахівцями було названо кілька різних типів болю, які можуть бути злоякісними.

Сила болю при раку залежить від низки факторів – який саме тип раку у людини, на якій він стадії, чи пошкоджені нерви. Зовнішні фактори (наприклад, стрес, нестача сну) можуть впливати на чутливість до болю.

«Завжди дуже важливо звертатися до лікаря, якщо є біль. Не намагайтеся миритися з цим, інакше можливі такі нервові зміни, через які біль важче контролюватиме в майбутньому».

Інші симптоми раку. Ніколи не слід ігнорувати появу незрозумілої кровотечі, припухлостей, сильної втоми, нічної пітливості. Якщо ви помітили зміни у самопочутті чи функціонуванні організму, краще перестрахуватися та перевіритись.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.