Чи потрібно закладати в компост спеціальні препарати для прискорення процесів

by admin

Таке питання може цілком виникнути, що є абсолютно нормально. Швидкість процесів багато в чому залежить від матеріалу, який закладають в компост. Мікробіологічні препарати, звичайно, прискорюють роботу та скорочують час на утворення добрива.

Подробиці

Без використання спеціальних препаратів потрібно обов’язково перегортати компостний матеріал. А з ними цей етап можна пропускати. Можна також додавати вермікультури (безхребетні).

З додатковою допомогою матеріал розкладається швидше. Приблизно за 3-4 місяці в теплий сезон.

Зверніть увагу на особливості використання вермікультури. Хробаки досить чутливі до умов, яких потрібно дотримуватися. Відразу з закладкою матеріалу їх не вносять в масу. Компост має вистигнути після високотемпературної фази, а тільки потім можна вже включати в роботу безхребетних помічників. Вони збагачують компост азотом, роблячи його ще більш цінним добривом.

Правильно організоване місце для компосту та розумне використання спеціальних препаратів для прискорення процесів — гарантія отримання якісного добрива. А з ним рослини на ділянці будуть значно краще рости та плодоносити.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.