Які сорти примули є найпростішими для вирощування та догляду

by admin

Примули налічують близько 500 багаторічних сортів. Вони здатні створити справжнє різнобарв’я на клумбі та дачній ділянці. На території приватного будинку примули делікатно та гарно будуть рости під вікнами чи вздовж доріжок.

Примулам характерно бути не надто вибагливими в догляді, тому вони стануть чудовим вибором для вирощуванням. Квітконоси в залежності від різновиду можуть бути заввишки від 5 до 90 см.

Зверніть увагу на місце висаджування. Цей фактор впливає на декоративність та пишність цвітіння. Примули люблять тінисті та напів тінисті місця, хоча деякі різновиди і на сонці прекрасно ростуть. Якщо ви також вирішили висадити ці чудові та яскраві квіти, тоді найменш вибагливі серед них такі сорти:

  • «Примула дрібнозубчата» (P. denticulata);
  • «Примула Віаля» (P.vialii);
  • «Аурікула» (P.auricula);
  • «Примула японська» (P. japonica);
  • «Примула Зібольда» (P.sieboldii)/

Зверніть увагу, що всі різновиди примул чудово реагують на підживлення. Можна використовувати як органічні добрива, так і мінеральні. Перше підживлення можна проводити ще по сніжній корці в середині березні. Для цього беріть комплексне мінеральне добриво. Сніг зійде, а ваші примули будуть готові вас радувати своїм цвітом.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.