Біткоїн та інші монети зросли після заяви Мінфіну США та ФРС щодо ринку криптовалют

by admin

Біткоїн та інші криповалюти виросли у понеділок, 13 березня. Як пише Reuters, на зростання вплинула заява влади США про плани обмежити наслідки катастрофи Silicon Valley Bank. Крім того, криптовалютна компанія Circle запевнила інвесторів, що її прив’язка до біткоїну безпечна.

Біткоїн виріс приблизно на 8% із недільних мінімумів, торгуючись на рівні $22 568.

Міністерство фінансів США та Федеральна резервна система оголосили про низку заходів щодо стабілізації банківської системи та заявили, що вкладники ліквідованого Silicon Valley Bank отримають доступ до своїх депозитів.

Ціна стейблкоїну USD Coin (USDC) відновилася до $0,9917, що ближче до його номіналу і вище за мінімум минулого тижня близько $0,88.

На вихідних USDC втратив прив’язку до долара 1:1 і досяг рекордного мінімуму в суботу через побоювання, що Circle – фірма USDC – може бути пов’язана з Silicon Valley Bank.

Генеральний директор Circle Джеремі Аллер повідомив, що резервний депозит USDC у розмірі $3,3 млрд, що зберігається в збанкрутілому Silicon Valley Bank, буде повністю доступний, коли банки США відкриються в понеділок.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.