Ціна газу в Європі відіграла недавнє падіння і повернулася на рекордний рівень

by admin

Біржова ціна газу в Україні зараз майже дорівнює ціні в Європі – близько 580 доларів.

У понеділок вранці, 30 серпня, вартість газу жовтневого ф’ючерса на хабі TTF в Нідерландах досягла 592 доларів за 1 тис. Куб. м або 49 євро за 1 МВт * год. Після цього вона знизилася до 586 доларів. Ціна спотових поставок зупинилася на рівні 576 доларів. Про це свідчать & nbsp; дані & nbsp; лондонській біржі ICE.

Біржова ціна газу в Україні зараз становить близько 18 тис. Грн за 1 тис. Куб. м або 665 доларів (ресурс вересня) і 15,7 тис. грн (580 доларів) – ресурс серпня. Такі дані & nbsp; призводить & nbsp; “Українська енергетична біржа”.

На біржі газ купують промислові підприємства. Підприємства теплокомуненерго купують газ у “Нафтогазу” на інших умовах. Тариф же на газ для населення формується з умовою обмежень, які накладають уряд і галузевий регулятор.

На минулому тижні ціна газу в Європі подолала рубіж 580 доларів за 1 тис. Куб. м, проте потім протягом декількох днів вона впала майже на 100 доларів. Спочатку причиною цього стали помилкові даних почалися поставки газу по “Північному потоку – 2”, а потім – повідомлення “Газпрому” про можливі поставки 5,6 млрд куб. м газу по “Північному потоку – 2” вже в 2021 році.

Причин зростання ціни на газ кілька, серед них є як довгострокові, таки і ситуативні (тимчасові).

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.