Чи знизяться ще ціни на кавуни і коли будуть найдешевші ягоди – прогноз експертів

by admin

Інфляція за підсумками червня сповільнилася всього до 0,2%. Ціни на ягоди, фрукти і овочі нового врожаю знижуються.

Сайт розпитав експертів, коли будуть найнижчі ціни на сезонну продукцію.

Зокрема, на кавуни. І які прогнози на овочі нового врожаю.

Влітку ціни зазвичай перестають рости. Так, за даними Укрстату, в червні 2019 року індекс інфляції склав всього 99,5%, тобто товари споживчого кошика подешевшали в середньому на 0,5%. У червні 2020 року інфляція склала всього 100,2%. У цьому році також нарахували 0,2% інфляції. Причому продукти харчування в червні в середньому навіть подешевшали на 0,2%.

Найбільше в червні подешевшали яйця – на 16%. Якщо в травні десяток яєць можна було купити в середньому за 26,24 грн, то в червні – за 22,09 грн.

Фрукти впали в ціні на 2,8%, а овочі – на 1,3%, молоко – на 1%. При цьому продовжував дорожчати хліб + 0,2%) і макаронні вироби (+ 0,7%). Рибні продукти стали дорожчими на 1,1%. А лідером подорожчання знову виявилося пісне масло – плюс 3,4% за місяць. Якщо в травні літр соняшникової олії продавався в середньому по 62,57 грн, то в червні – вже по 64,95 грн.

Пісне масло очолює і список продуктів, які швидше за все дорожчали весь рік. З минулого липня масло стало дорожче на 80,3%! На другому місці за зростанням цін – цукор: плюс 70,1% за рік. А на третьому місці хліб, який за 12 місяців додав у ціні 16,1%.

Також в червні дорожчали овочі борщового набору старого врожаю. Але в липні вони вже практично зникнуть з продажу, їх замінять овочі нового врожаю, які вже зараз помітно дешевшають, за цінами на перші партії.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.