Газпром відмовився бронювати додатковий транзит через Україну та Польщу на лютий

by admin

Газпром не забронював на лютий додаткову транзитну потужність через Україну, а також потужність польської ділянки газопроводу Ямал-Європа. Про це пише агентство Інтерфакс з посиланням на результати аукціонів на платформах Regional Booking Platform та GSA Platform.  

Оператор ГТС України розподілив пропоновані потужності двома маршрутами: на газовимірювальній станції “Суджа” було запропоновано 9,8 млн куб. м/добу, ще 5,2 млн. куб. м/добу – на ДВС “Збереження”. Всі вони залишилися незатребуваними.

У Газпрому діє довгострокове бронювання українських потужностей обсягом 40 млрд куб. м на рік, або 109 млн. куб. м/добу. 

У січні російський монополіст використовує ці потужності лише наполовину – середнє прокачування за 15 днів становить 53 млн куб. м/добу. 

Також Газпром відмовився бронювати на лютий потужності польської ділянки газопроводу Ямал-Європа із запропонованих 89 млн. куб. м/добу. 

На січень Газпром бронював потужності 19,3 млн куб. м/добу, але поки що не користувався ними. У грудні 2021 року російська компанія також не робила місячного бронювання та викуповувала потужності газопроводу за потребою на добових аукціонах. 

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.