Кабмін домовляється з JP Morgan про інвестиції. Підписали меморандум

by admin

Найбільший банківський холдинг США JP Morgan та Міністерство економіки України підписали меморандум щодо взаєморозуміння за підсумками зустрічі представників банку з урядом України. Про це повідомляється на урядовому порталі. 

На зустрічі прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що Україні потрібні інвестиції для відновлення та повоєнного зростання. За його словами, найперспективнішими для інвестицій є енергетика, аграрний сектор, природні ресурси, цифрові технології, відновлення транспортної та іншої інфраструктури. 

Шмигаль також зазначив, що уряд створює максимально сприятливе поле для інвестування: скасовуються ліцензії та дозволи, що заважають бізнесу, мінімізуються вимоги до інвестпроектів зі значними інвестиціями тощо. 

“При Кабміні працює спеціальний офіс UkraineInvest, який, незважаючи на війну, прямо зараз супроводжує 8 великих проектів на загальну суму $1,35 млрд”, – сказав прем’єр.

Серед іншого Україна працює над страхуванням військових ризиків та отриманням інвестиційних гарантій. Вже є домовленості із Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) групи Світового банку. 

Напередодні представники JP Morgan зустрілися з керівництвом НАК “Нафтогаз України” , де обговорювали перспективи інвестицій у нафтогазовий сектор України. 

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.