Київрада хоче викупити ділянку на березі Дніпра, де мешканці протистоять забудові

by admin

Київська міська рада планує викупити земельну ділянку по вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 площею 1,49 га для облаштування парку. Таке рішення підтримали 85 депутатів, повідомляє прес-служба Київської міської ради.

За словами депутатів Київради, необхідність ухвалення цього рішення обумовлена ​​громадським опором із забудови цієї земельної ділянки.

Депутат Київради Аліна Михайлова вважає, що створення парку відпочинку виключить можливість незаконної забудови ділянки, оскільки це є територія зелених насаджень загального користування.

Депутат додала, що у разі згоди власника земельної ділянки на переговори щодо умов викупу ділянки для суспільних потреб буде визначено викупну ціну, забезпечено проведення експертної грошової оцінки, а також вчинено інші передбачені чинним законодавством дії.

За адресою Микільсько-Слобідська, 7-9 знаходяться три земельні ділянки, дві з яких – у комунальній власності. Третя земельна ділянка площею 1,49 гектара знаходиться у приватній власності, на якій планують побудувати житловий комплекс Sundance.< /p>

За інформацією ЕП, бенефіціарами будівництва житлового комплексу виступають народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар та брати Насіковські, співзасновники компанії DIM.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.