Ліквідація схеми у гральному бізнесі зупинила відтік валюти з України на $900 млн на місяць

by admin

Ліквідація однієї з нелегальних схем у гральному бізнесі — міскодингу — зупинила відтік валюти з України у розмірі $800-900 млн. на місяць, або $25-30 млн. на день. Дані опублікував народний депутат від Голосу Ярослав Железняк .  

З його слів, ліквідація схеми вплинула на зміцнення гривні. 

Міскодинг – вид шахрайства у банківській мережі, що полягає у заміні призначення платежу.   

За даними СБУ, лише Айбокс Банк використав міскодинг на 7-8 млрд грн на місяць. На початку березня у банку відібрали банківську ліцензію за використання нелегальних схем у гральному бізнесі.    

До схеми банк залучив понад 20 підконтрольних комерційних структур, рахунки яких використовували для зарахування коштів від поповнення ігрових облікових записів на сайтах азартних ігор. Потім їх виводили у тінь через мережу афілійованих фірм та розподіляли серед організаторів угоди. 

Внаслідок роботи правоохоронців спостерігається десятикратне збільшення податкових надходжень від грального бізнесу з початку року – у січні гральний бізнес заплатив 269 млн. податків. Для порівняння: за підсумками 2021 року гральний бізнес заплатив 204 млн. грн. податків, у 2022 році – 730 млн. грн.   

Загалом річний оборот грального бізнесу в Україні оцінюється у 180 млрд грн. 

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.