Міжнародні резерви України досягли рекорду дев’яти років

by admin

Міжнародні резерви України на 1 вересня становили понад $ 31,6 млрд (в еквіваленті). Такий обсяг резервів є рекордним із квітня 2012 року, повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Регулятор відзначає, що в серпні резерви виросли на 9,2% завдяки перш за все надходження коштів в сумі 1,92 млрд спеціальних прав запозичень (СПЗ) в межах загального розподілу від МВФ.

Що визначало динаміку резервів в серпні

Операції НБУ на міжбанківському валютному ринку.

Велику частину серпня на міжбанківському валютному ринку пропозиція валюти переважала над попитом, що дозволило НБУ купити $ 368,8 млн. У той же час протягом серпня регулятор продав $ 20,5 млн з метою згладжування надмірних коливань курсу гривні. В цілому, за підсумками серпня, чиста купівля валюти на валютному ринку становила 348,3 млн.

Операції з управління державним боргом.

Валютні надходження на користь уряду склали $ 8,8 млн (в еквіваленті). У той же час на обслуговування і погашення держборгу в іноземній валюті було направлено $ 188 млн (в еквіваленті), з яких $ 33,7 млн ​​- на обслуговування ОВДП, $ 18,2 млн (в еквіваленті) – на погашення та обслуговування ОВДП, решта коштів – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті. Платежі уряду і НБУ на користь МВФ в серпні склали 204,3 млн (у еквіваленті).

Переоцінка фінансових інструментів (внаслідок зміни ринкової вартості і курсів валют).

В минулому місяці їх вартість зменшилася на $ 31,6 млрд (в еквіваленті). Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України і поточних операцій уряду і НБУ, відзначається в повідомленні.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.