Нагодувати Китай. Чим Україна цікава інвесторам з Піднебесної

by admin

В Україні зареєстровано понад 1100 підприємств з китайським капіталом. Як Україна будує економічну співпрацю з КНР, що ми отримуємо з Китаю і що туди експортуємо?

Китай буквально за кілька років став найбільшим торговим партнером України. У 2010 році частка Піднебесної в українському експорті становила всього 2,6%, а в 2020-му показник виріс до позначки в 14,4%. Як повідомляє Міністерство економіки України, за підсумками 2020 року товарообіг між нашою країною та Китайською Народною Республікою перевищив $ 12 млрд. При цьому обсяги експорту практично наздогнали імпорт з Китаю.

Збільшення поставок товарів в КНР стався через зміну вектора зовнішньої торгівлі в 2014-2016 роках, коли Україна взяла курс на євроінтеграцію і скорочення товарообігу з РФ.

“Якщо ще в 2011 році обсяги експорту в Росію становили $ 19,8 млрд (28,9%), то до 2020-го вони впали до $ 2,7 млрд (всього 5,5%), а на перше місце як по імпорту, так і експорту вийшов Китай “, – пояснює Адріан Пантюхов, економіст Ukraine Economic Outlook.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.