Новий штам коронавірусу викликав різкий стрибок цін на алмази

by admin

Світові ціни на необроблені алмази підскочили на 10% упродовж минулих вихідних через побоювання в збій постачання з африканських країн, де зафіксовано спалахи нового штаму коронавірусу омікрон.

Зокрема, очікуються збої поставок з ПАР та Ботсвани, де розташовані основні шахти найбільшої у світі діамантової компанії De Beers. 

Індія, як основний експортер оброблених алмазів, почала обмежувати закупівлі алмазної сировини та використовувати внутрішні запаси, щоб виконати контрактні поставки до США, Китаю та країн Близького Сходу за раніше обумовленими цінами. 

“Попит перевищує пропозицію, яка знаходиться під тиском з моменту спалаху COVID-19 минулого року. Ситуація нормалізувалася, але тепер новий варіант COVID-19, що з’явився в Південній Африці та Ботсвані, чинитиме додатковий тиск на сектор пропозиції”, – прокоментував виданню ситуацію на ринку Віпул Шах, заступник голови Ради зі сприяння експорту дорогоцінного каміння та ювелірних виробів (GJEPC) Індії.  

Коштовне каміння та ювелірні вироби становлять другу за величиною статтю експорту Індії, причому на алмази припадає понад 63% цього обсягу. Індія обробляє 14 із 15 алмазів у світі. 

Індекс ціни на алмази з початку року зріс на 25%, у тому числі у третьому кварталі алмази подорожчали на 10%, досягнувши рівня 2018 року. 

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.