Оформлення пенсій автоматом і монетизація пільг – найважливіше про гроші за тиждень

by admin

Протягом тижня влада скасувала паперові трудові книжки і пообіцяли спростити українцям призначення пенсій, внесли зміни до законів про транспорт і автомобільному транспорті і ввели грошову компенсацію замість пільг з оплати проїзду.

Заборона пластикових пакетів

В понеділок, 7 червня , президент Володимир Зеленський на форумі “Україна 30. Екологія” підписав закон про заборону з 2022 року продажі пластикових пакетів в магазинах і установах сфери обслуговування.

Під заборону потрапили надлегкі пластикові пакети і легкі пластикові пакети товщиною до 50 мкм. Це, наприклад, маленькі пакети-майки, які зараз багато магазинів просто кладуть на касу і надають безкоштовно.

Винятком стануть пластикові пакети, обмежені величиною 225х345х450 ​​мм, – їх використовують для упаковки м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів. Крім того, вводиться заборона на безкоштовне поширення будь-яких пластикових пакетів.

Свідоцтво про народження на “Укрпошті”

У вівторок, 8 червня , “Укрпошта” запустила нову послугу – отримання свідоцтва про народження дитини у відділенні оператора або з доставкою додому. Йдеться про документи, що були замовлені онлайн через сервіс “е-Малятко”. Послуга з’явилася після приєднання національного поштового оператора до проекту. Доставка працює не тільки для жителів міст, а й в селах, де немає філій ГРАГС (укр. – ДРАЦС, колишні загси) або ЦНАП.

Доставка свідоцтва про народження за допомогою послуги “Укрпошта Експрес” займе до двох днів в межах області та до трьох днів в межах України. Оплатити послугу можна на сайті “е-Малятко” або готівкою під час доставки.

Монетизація пільг

В середу, 9 червня , Кабмін схвалив законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та інших пільг”, якими передбачається, що пільги по оплаті проїзду та інші надаються на підставі рішень органів місцевого самоврядування та виплачуються в установленому ними порядку і розмірах у формі грошової компенсації.

Документ вносить зміни до законів “Про транспорт” та “Про автомобільний транспорт” в зв’язку з введенням грошової компенсації замість пільг по оплаті проїзду.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.