Податковий контроль. Україна почне автоматичний обмін даними про рахунки

by admin

Україна офіційно заявила про свій намір впровадити міжнародний стандарт автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунках в податкових цілях (CRS Стандарт) в 2023 році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів з посиланням на повідомлення Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей ОЕСР.

Відзначається, що цей “потужний новий інструмент”, який використовується вже більш ніж в 100 юрисдикціях, допоможе Україні отримувати додаткові податкові надходження шляхом виявлення випадків ухилення від сплати податків і сприятиме підвищенню рівня дотримання податкового законодавства.

  • За даними ОЕСР, в 2019 році 100 податкових адміністрацій обмінялися інформацією про 84 млн фінансових рахунках, на яких знаходилися активи на близько 10 трлн євро. З кожним роком міжнародна мережа автоматичного обміну розширюється – в 2020 році обмін здійснили 105 країн, а в 2021 році ще чотири країни здійснять свій перший обмін. Україна планує здійснити перший обмін інформацією у вересні 2023 роки за звітний 2022 рік.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.