Співвласник АТБ інвестував $5 млн в український стартап з виробництва роботів Deus Robot

by admin

Американська компанія BGV Trident Capital, яка заснована співвласником АТБ Геннадієм Буткевичем та Іллею Пономарьовим, інвестувала $5 млн у стартап з виробництва роботів Deus Robots, створений Павлом Пікуліним у 2018 році,;

За словами власника Deus Robots, інвестиції підуть на створення в Києві серійного виробництва потужністю 400 роботів на місяць.

Також гроші від американської компанії BGV Trident Capital спрямують на розширення команди до 80 осіб та вихід компанії з виробництва роботів Deus Robots на міжнародні ринки: США, Польщу, Німеччину, Чехію та інші країни. За кордоном Deus Robots хоче працювати з бізнесами, що мають склади: рітейл, поштові оператори, фармацевтичні компанії.

Досі Deus Robots розвивалася на інвестиції своїх засновників. Пікулін уже проінвестував понад $1 млн у розвиток проекту. У 2021 році Deus Robots випустила та поставила замовникам 40 роботів. В Україні стартап працює з Новою Поштою, але Пікулін повідомив, що веде переговори з 13 місцевими компаніями, пише Forbes.

Вже зараз у портфелі Deus Robots замовлення на постачання понад 400 роботів у 2022-2023 роках. За словами Пікуліна, інвестиції роботів можна окупити з першого дня, якщо орендувати роботів, або ж через 1-3 роки, якщо купувати їх.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.