“Укрзалізниця” запустить ще 9 нових купейних вагонів-трансформерів

by admin

В новому вагоні обіцяні індивідуальний клімат-контроль і USB-розетки.

“Укрзалізниця” (УЗ) до кінця цього року планує власними силами капітально відремонтувати 50 пасажирських вагонів, повідомила прес-служба підприємства.

З початку 2021 року УЗ провела капітально-відновлювальний ремонт семи пасажирських купейних вагонів-трансформерів, які входять до складу поїзда №737 / 738 Запоріжжя – Київ. Ще дев’ять вагонів будуть передані в експлуатацію у вересні.

В процесі ремонту у вагонів оновлюється кузов. З’являється кондиціонер, віконні блоки зі склопакетами, ролетні системи для захисту від сонця. В купе – USB-розетки у кожного місця, спеціальні полички для підзарядки телефонів.

Такий ремонт коштує 16 млн грн. Середня ціна нового вагона – 30 млн грн.

Відзначимо, що вперше УЗ отримала вагони-трансформери в 2016 році. Їх особливістю і перевагою називається можливість використання як на нічних, так і на денних маршрутах поїздів “Інтерсіті” з кріслами. У нічному режимі нижні і верхні полиці купе використовуються як спальні місця. У денному – нижні полиці перетворюються в крісла.

В УЗ вважають, що трансформери дозволять їм підвищити ефективність використання вагонів і істотно збільшити їх середньодобовий пробіг.

Також ми розповідали, що росіянин разом з високопоставленими співробітниками УЗ організував поставки неякісних запчастин для електровозів з тимчасово непідконтрольною території Луганської області за завищеною вартістю. Всього регіональні філії держкомпанії витратили на деталі близько 45 млн грн.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.