В аеропорту Бориспіль після дворічної перерви відкриють Термінал F. Названа дата

by admin

Міжнародний аеропорт Бориспіль зі стартом літньої навігації польотів 27 березня планує відновити роботу Терміналу F. Про це виданню avianews повідомили у прес-службі аеропорту.  

Термінал F закрили два роки тому після введення обмежень на подорожі по всьому світу через COVID-19 та значне падіння пасажиропотоку. Для економії коштів усі рейси зосередили у терміналі D, який на той момент був напівпорожнім. 

Фінплан аеропорту Бориспіль на 2022 рік передбачає обслуговування 13,1 млн. пасажирів. У піковий годинник пропускна спроможність терміналу D не справлятиметься з фактичним числом пасажирів, що вилітають або прилітають. 

Роботу Терміналу F вирішили відновити саме для розвантаження основного терміналу D, зазначає видання. 

Термінал F обслуговуватиме пасажирів лоукостерів та авіакомпаній, що спеціалізуються на прямих перельотах. Наразі аеропорт веде переговори з такими авіаперевізниками щодо зміни терміналу, проте поки що не готовий оприлюднити їхній список.  

До березня 2020 року Термінал F був базою для лоукостерів&Ryanair і SkyUp. Будівля не має телетрапів, проте дозволяє проводити посадку пасажирів пішки. Це зменшує час стоянки літака і авіакомпанії додатково економлять на доставці пасажирів до літака за допомогою автобусів. 

Термінал F уперше ввели в експлуатацію у 2010 році. Це двоповерхова будівля площею 20 000 квадратних метрів, призначена для обслуговування тільки міжнародних рейсів як на приліт, так і на виліт. 

Будівля має достатню кількість площ для відкриття кафе, ресторанів, магазинів, бізнес-залів. Однак під час попереднього етапу роботи Терміналу F пасажири скаржилися на практично повну відсутність магазинів та точок громадського харчування.  

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.