Як отримати субсидію на комуналку. У Мінсоцполітики пояснили

by admin

В Мінсоцполітики нагадали, що в Україні 2,5 млн домогосподарств отримують житлові субсидії. Однак влада очікує, що під час опалювального сезону кількість субсідіантів збільшиться до 3 млн.

Для оформлення сусідів потрібно подати заяву та декларацію. Ці документи можна роздрукувати на сайті Мінсоцполітики, або ж звернутися в орган соцзахисту населення.

Документи подавати можна вже зараз, а субсидія буде призначена до кінця опалювального періоду, до квітня. Повторно звертатися не потрібно, коли почнеться опалювальний сезон, органи соцзахисту самостійно розрахують розмір соцдопомоги на опалювальний період.

“Звертаю увагу, що на сьогоднішній день, в принципі, визначення субсидій відбувається в індивідуальному порядку і залежить, з одного боку, від розміру плати за житлово-комунального господарства. А на ці показники впливають і тарифи, і забезпеченість комунальними послугами. адже, хто використовує декілька видів житлово-комунальних послуг – це все покривається через програму субсидій. З іншого боку, на розмір плати, власне, впливає той розмір доходів, який отримують члени домогосподарства “, – сказав Музиченко.

За його словами, субсидію можна отримати, навіть якщо на житлоплощі зареєстровано українець, який не проживає в будинку або квартирі. У такому випадку потрібно підтвердити це документально, щоб його доходи не аналізувалися при призначенні субсидії.

Середній розмір субсидії, в неопалювальний період, становить 300-350 гривень на одне домогосподарство, а в опалювальний період досягає 1700-1800 грн. Однак розмір субсидії коливається від складу домогосподарства і площі.

Хто не отримає субсидію?

Чиновники відзначають, що за новими правилами субсидію заявники призначать, якщо:

  • загальна площа їх житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир в багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та багатодітних сімей);
  • будь-який член родини домогосподарства протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії здійснив операцію на суму, яка перевищила 50 тис. грн ;
  • якщо у когось із складу домогосподарства у власності більше ніж одне житлове приміщення – квартири або будинку;
  • на перше число місяця, з якого призначається житлова субсидія, на депозитних банківських рахунках будуть кошти в сумі понад 100 тис. грн;
  • у власності є транспортний засіб “молодший”, ніж п’ять років (крім мопеда і причепа) або якщо в сім’ї є друга машина або мотоцикл, вік яких менше, ніж 15 років (мопед і причіп не враховують)
  • громадянин не повернув суму житлової субсидії за попередні періоди, яка йому була нарахована помилково;
  • претендент на субсидію має заборгованість за послуги ЖКГ більше трьох місяців на загальну суму понад 340 грн;
  • хтось в сім е має заборгованість по аліментах на термін більше трьох місяців (крім осіб алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, людина, відсторонені від роботи в рамках кримінального провадження, а також знаходяться під домашнім арештом або під вартою); якщо в складі сім’ї є особи, яким понад 18 років, не мали доходу, не платили ЄСВ або отримували дохід менше мінімальної зарплати.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.