Які тарифи на тепло чекають українців у листопаді

by admin

В Україні частково стартував опалювальний сезон, а постачальники встановили ціни на газ для населення. Але, не дивлячись на підписаний меморандум, тарифи можуть змінюватися.

Що з цінами?

Глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів “Сегодня”, що ціни на комунальні послуги будуть поступово рости, якщо не в найближчі місяці, то вже в наступному році. Оскільки більшість теплокомуненерго будуть змушені піднімати тарифи, адже їм потрібно компенсувати витрати з місцевого бюджету на опалення, які вони заплатять, як компенсацію різниці вартості газу. Він не впевнений, що вже в цьому році виконають меморандум про ціни на комунальні послуги.

“Якою буде відсоток зростання? Поки можна лише сказати середній по палаті – 10-20% в середньому. Але він може бути набагато більше. Наприклад, в Чернівцях вже виросли тарифи на 70%. У Каневі на 35% . У Полтаві на 50% буде зростання, якщо не знайдуть грошей. Київ говорить на 40% “, – розповів Попенко.

За його словами, на формування тарифу на опалення впливає не тільки ціна на газ, а й стан тепломереж виявилося, що в ціну для населення закладена вартість ремонту тепломереж.

Які тарифи пропонують українцям?

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна” нагадав, що для населення газ продають по 7,42 грн / куб. А для підприємств і бюджетних компаній – газ пропонують за ціною 13,7 грн / куб без ПДВ і транспортуванням і по 16,8 грн / куб з ПДВ та доставкою. Вітренко наголосив, що компанія вживає всіх необхідних заходів для того, щоб під час опалювального сезону тарифи залишилися фіксованими для населення і не підвищувалися. У той же час він звернув увагу на те, що приватні постачальники мають право встановлювати власні тарифи на газ, які часто в рази перевищують офіційні від “Нафтогазу”.

Офіційні тарифи на листопад ще не оприлюднені, але судячи з жовтневим, річна вартість газу коливається від 7,8 грн / куб до 14,9 грн / куб, а місячна – досягає 31 грн / куб.

Найвищі річні тарифи у “Херсонрегіонгаз” – 14,9 грн за кубометр, “Чернівецька обласна енергопостачальна компанія” і “Херсонська обласна енергопостачальна компанія” – 13,5 гривень. А найнижчі у “Агросинтез Трейдинг” – 7,8 грн за куб, “Євода Трейд” КП “Луцькводоканал” – 7,88 грн, “Уманьгаз Збут” і “Черкасигаз Збут” – 7,89 грн, “Нафтогазу” – 7 , 96 грн.

А за місячним тарифом найдорожчий газ у “Тас Енергія Країни” – 31,06 грн. А найнижчий місячний тариф у “Енерджі Трейд Груп” – 7,97 грн за куб, “Галнафтогаз” – 7,99 грн. Для жителів Полтави газ пропонують по 19,8 грн ( “Полтавагаз збут”). А для одеситів по 13 грн ( “Одеса-газ-постачання”).

Для киян газ пропонують по 30,05 гривень за кубометр (постачальник “Кіевгазенерджі”). У вересні тариф цієї компанії був на рівні 19,80 гривні, в серпні – 15,76 гривні за кубометр. Таким чином, у порівнянні з літом, ціна злетіла в два рази. А в середньому ціни на опалення і гарячу воду в Києві можуть подорожчати майже на 50%. Таким чином, до торішньої платіжці за тепло доведеться додати приблизно 1-1,3 тисячі гривень.

Крім того, українцям, яких перевели до постачальника “останньої надії”, доведеться платити за кубометр 16,58 грн / куб, замість фіксованих у більшості газсбитов 7,96 грн / куб. Таким постачальником є ​​”Нафтогаз”. Але постачальником “останньої надії” він може бути лише 60 днів.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.