ЄБРР розкритикував плани України ввести акциз на зелену енергію

by admin

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розкритикував плани Кабміну ввести акцизний податок на зелену електроенергію, що вкрай несприятливо позначиться на розвитку відновлюваних джерел енергії в Україні.

Про це повідомив заступник директора і керівник сектора інфраструктури ЄБРР в Україні Марк Магалецький, інформує “Цензор.Нет”.

“Інвестиційний клімат (Україна, – ред.) Постраждав від ряду факторів: ретроспективні зміни” зеленого “тарифу, неплатежі виробникам” зеленої “електроенергії, значний накопичений борг, який до цих пір не виплачений. Більш того, тривають дискусії про подальші несприятливі зміни в нормативному середовищі, таких як введення акцизного податку на ВДЕ “, – повідомив топ-менеджер банку в ході 12-го Європейсько-Українського Енергетичного Дня в Києві 10 червня.

Він підкреслив, що дії українського уряду привели до припинення інвестицій.

“З минулого року ЄБРР не зміг почати жодного нового проекту в енергетичному секторі України. Цю тенденцію необхідно терміново змінити, оскільки поновлювані джерела енергії є єдиний новий спосіб для збільшення потужності генерації і єдиний шлях для майбутнього розвитку”, – вказав Марк Магалецький.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.