Зарплати держслужбовцям та вчителям в Україні до кінця року фінансуватиме Світовий банк

by admin

Нова позика Світового банку на $1,5 млрд дозволить Україні платити зарплати державним службовцям і педагогам до кінця року. Про це розповів регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

“У рамках такого варіанту фінансування, Світовий банк бере на себе зобов’язання щодо відшкодування уряду всіх витрат на виплати зарплат основним категоріям державних службовців, а також зарплат освітян щомісяця (починаючи з березня, після початку війни, принаймні до кінця року) , за умови, що заробітна плата фактично виплачується у повному обсязі”, – повідомив він.

Позика схвалена в рамках проекту “Підтримка державних витрат для забезпечення сталого державного управління в Україні” (або PEACE в Україні) і не є позикою на політику розвитку.

“Отже, після виділення первісної значної суми відшкодування за період з березня по травень, суму, що залишилася, виплачуватимуть щомісяця на основі підтвердження фактичних витрат”, – зазначив регіональний директор.

Він заявив, що це допоможе Україні зберегти та захистити потенціал уряду і у поточній військовій ситуації, і пізніше для відновлення економіки.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.