“Це не просто візит до Байдена”: Кулеба про поїздку Зеленського в США

by admin

У президента Володимира Зеленського під час візиту в США в кінці липня буде насичена програма, яка не обмежиться лише переговорами з американським лідером Джо Байденом. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю телеканалам на полях форуму “Україна 30” розкрив подробиці.

За його словами, дати поки що не визначені – Київ чекає від Вашингтона конкретні дні. Американська адміністрація вже активно працює над підготовкою цього візиту.

“У центрі уваги буде питання безпеки -” нормандський формат “, Донбас, Крим … Це буде питання американських інвестицій в Україну та розвиток торгівлі між нами. Це буде питання реформ в Україна. Це основний порядок денний “, – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що крім зустрічей з керівництвом США, буде ще багато інших заходів.

“Контакти по лінії МВФ, зустрічі з (української) громадою, американським бізнесом. Це не просто візит до президента Байдена, це візит в Америку в широкому сенсі”, – підкреслив глава МЗС України.

Також він прокоментував можливість підключення США до “нормандського формату” .

“Ми будемо говорити, якою буде оптимальна роль США в процесі припинення російської агресії і деокупацію українських територій. Або це буде пряма участь в” нормандському форматі “, або паралельний трек, який буде перетинатися з “понормандські форматом”, – додав Кулеба.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.