Держдеп про інцидент на ЗАЕС: Росія грає в дуже небезпечну гру

by admin

Сполучені Штати стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, де напередодні були зафіксовані падіння бойових БПЛА, та закликають Росію не грати в небезпечні ігри й натомість передати управління АЕС Україні.

З відповідною заявою виступив у понеділок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку»,- зауважив Міллер.

При цьому він підкреслив: «Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі».

Представник Держдепартаменту США у цьому контексті закликав російську сторону вивести свій військовий і цивільний персонал з АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на АЕС.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.