Директор ЦРУ: Про початок вторгнення знали три-чотири особи навколо Путіна. Це відіграло роль

by admin

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс вважає, що про початок великої війни в РФ знали лише три-чотири особи з оточення диктатора Володимира Путіна . 

За його словами, останніми роками Путін звужував коло своїх радників, в якому він цінував лояльність вище за компетентність. Він зазначив, що йдеться про групу людей, які говорили диктаторові те, що він хотів чути, оскільки це сприяє кар’єрі. 

“Так що, я думаю, це був один із найглибших недоліків у прийнятті рішень у Росії незадовго до війни, оскільки це було таке тісне коло людей, які підкріплювали глибоко помилкові припущення один одного”, – сказав директор ЦРУ.

Бернс заявив, що восени 2021 року Путін зрозумів, що стратегічне вікно можливостей для Росії закривається, а окупація України потрібна йому для того, щоб він запам’ятався як “великий полководець”. 

“Він вважав, що Україна слабка і розділена, він думав, що Захід відволікся, і він думав, що модернізував російську армію настільки, що вона здатна здобути швидку і рішучу перемогу. Звичайно, виявилося, що кожне з цих припущень було глибоко помилковим. “, – резюмував він.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.