“Доведеться проявити покірність”: чому майбутнє Разумкова не в руках “слуг” і президента

by admin

Над спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим нависла загроза відставки через конфлікт з президентською командою. Але чи знімуть його з посади, залежить тільки від нього, а не від “слуг народу” або президента.

На питання, чи переживе цей конфлікт Разумков в кріслі спікера, Литвин відповів: “Все залежить від нього. Його політичне майбутнє і навіть справжнє – не в руках президента або” Слуги народу “, а у нього” .

За його словами, у чинного глави парламенту два варіанти.

“Якщо для нього питання буде полягати лише в тому, щоб залишитися на посаді – йому доведеться продемонструвати покірність. Але він втратить в очах багатьох людей. В іншому випадку – він повинен проводити ту лінію, що і зараз. Якщо існує бажання закликати до відповідальності голову Верховної Ради – будь ласка, ініціативна група, підписні листи, збір підписів … “- пояснив колишній спікер.

У той же час він вважає, що якщо і знімати Разумкова з посади, то це повинна зробити вся Рада, а не 226+ голосів однієї тільки “Слуги народу”.

“Потрібно зробити так, щоб була конституційна більшість (300 голосів. – Ред.) Верховної Ради. Для того щоб виставити даний факт так: фракція” Слуга народу “демонстративно покарала відступника. і при цьому ще і додати: він не влаштовує всю Верховну Раду. Тому мотивація буде різною … Можу додати, що в 2012 році Конституційний суд довільно спростив процедуру призначення і відкликання голови Верховної Ради. до цього питання обрання і звільнення спікера парламенту вирішувалося голосуванням бюлетенями, після рішення КС – кнопкою “, – підкреслив Литвин.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.