Ердоган блокує прийняття Швеції до НАТО, хоча всі умови виконані – Столтенберг

by admin

Завзяте небажання Туреччини схвалити вступ Швеції до НАТО викликає розчарування, оскільки Швеція сумлінно виконала все, що Туреччина включила до формальних вимог. 

“Я говорив ще під час візиту до Туреччини, що Швеція вже виконала угоду. Ця угода є публічною, її може прочитати кожен, і вона стосується експорту зброї та співпраці у боротьбі з тероризмом”, – сказав Столтенберг.

Туреччина висловлює розчарування тим, що суд у Швеції відмовив у видачі всіх, кого в Туреччині називають “терористами”, і президент Реджеп Тайіп Ердоган дав зрозуміти, що зараз він може схвалити вступ до НАТО лише Фінляндії, але не Швеції. Столтенберг не вважає, що така позиція створить Швеції непереборні проблеми. Він упевнений, що Швеція стане повноправним членом НАТО, однак не став робити припущень, коли саме це може статися. 

Генсек НАТО зазначив, що навіть незважаючи на “важкі переговори” з Туреччиною, процес прийняття Швеції та Фінляндії до Північноатлантичного альянсу йде “надзвичайно швидко” – 28 із 30 парламентів країн НАТО схвалили вступ всього за дев’ять місяців, хоча раніше на це зазвичай потрібно кілька років. .

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.