Фрегат ЧФ РФ “Макаров” вступив у бій з катером і втік до Севастополя: історія від Неїжпапи

by admin

Командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неіжпапа розповів про бойовий епізод у Чорному морі за участю російського фрегата “Адмірал Макаров” і поступається йому в 15 разів за водотоннажністю українського катера “Почаїв”. Коли та де стався бій, він не уточнив.

На початку травня в соцмережах з’явилися повідомлення про “знищення” або “пошкодження” корабля ЧФ РФ “Адмірал Макаров. 7 травня позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович спростував чутки про потоплення фрегата, назвавши їх фейком.

За словами Неіжпапи, спочатку Чорноморський флот РФ “не вважав нас гідним противником”.

“Коли, вибачте, фрегат 11356Р “Макаров” полює за водолазним катером ВМС України і вступає в бій з ним, при цьому на “Макарові”, по-сучасному обладнаному кораблі, – 100-міліметрова гармата, ракети “Калібр”, ракетний комплекс потужний , торпеди, а біля катера – ДШК… Починає по ньому працювати артилерією і не потрапляє, катер повертається”, – розповів віце-адмірал.

За його словами, це був катер “Почаїв” (A701) проекту 535М, тип “Краб”: “Це героїчні хлопці, про це фільми можна знімати”.

Неіжпапа розповів далі, що катер пішов у зону прикриття артилерії Морської піхоти ЗСУ.

“Артилерія починає вражати цей фрегат, і він під 30 вузлів біжить до Севастополя. Бій закінчено”, – резюмував командувач ВМС, зазначивши, що на флоті є “військова агресія до противника”.

За його словами, під час війни з катерів збивали “і ракети Калібр, і літаки”.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.