ГБР підозрює у шахрайстві екс-генерала СБУ Наумова, який ховається за кордоном

by admin

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишнього генерала Служби безпеки України, який оволодів 3,2 млн грн шахрайським шляхом на посади керівника державного підприємства. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

За інформацією співрозмовника LIGA.net у правоохоронних органах, йдеться про колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, який також підозрюється у держзраді та допомозі російським окупантам у захопленні ЧАЕС.

Правоохоронці заявляють, що у 2019 році підозрюваний очолював одне з держпідприємств, але вирішив піти працювати до СБУ — замість звільнення з підприємства він повідомив працівників бухгалтерії про те, що його нібито призвали на військову службу до СБУ.

При цьому він влаштувався в СБУ не на заклик і мав звільнитися з попереднього місця роботи — завдяки неправдивій інформації підприємство продовжувало платити йому зарплату, як покликаному військовослужбовцю — таким чином він отримував зарплату на підприємстві та в СБУ, а загальні збитки держави становили 3 ,2 млн. грн.

Екс-генералу повідомлено про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.