Кінбурнська коса. Окупанти встановили вогневий пункт, але це ненадовго – речник ЗСУ

by admin

Російські окупанти встановлюють вогневий пункт на Кінбурнській косі, щоб обстрілювати Очаківську громаду та тримати під вогневим контролем морські шляхи. Про це повідомила речник оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Росіяни використовують територію Кінбурнської коси для тероризації правого берега Дніпра.

“Вони підтягують сили, встановлюють вогневий пункт, щоб вразити Очаківську громаду, тероризувати портову інфраструктуру та тримати під вогневим контролем, так би мовити, міжнародні транспортні морські шляхи, про які все частіше йдеться щодо залучення до зернової угоди”, – сказала Гуменюк.

Спікер ОК “Південь” наголосила, що стабільно перебувати на території Кінбурнської коси росіянам не дозволяє робота українських військових.

“Щойно дозволяють погодні умови, наша розвідка спрацьовує, щоб виявляти та знищувати такі їхні пункти”, – розповіла Гуменюк.

Вона додала, що щодобово українські військові знищують на Кінбурнській косі від двох до п’яти росіян і два-три транспортні засоби, залежно від того, як вони обстрілюють.

Голова Миколаївської ОВ Віталій Кім повідомив , що вночі 2 лютого о 01:10 окупанти здійснили артилерійський обстріл Очаківської громади. Люди не постраждали.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.