Комісія Україна-НАТО, Росія та деолігархізація. Про що говорили Зеленський та Байден

by admin

США підтримали пропозицію Києва провести найближчими днями засідання Комісії Україна-НАТО. Про це повідомляє прес-служба ВП, коментуючи вчорашню телефонну розмову між президентом України Володимиром Зеленським та лідером США Джо Байденом.

“Високо ціную підтримку США нашої пропозиції провести найближчими днями засідання Комісії Україна-НАТО”, – цитують у ВП Зеленського. 

“Запропоноване нами та підтримане Байденом засідання Комісії Україна-НАТО – це ще один крок, який показує, що наші інтереси враховуються, а також позначить конкретний зміст для взаємодії з Альянсом цього року”, – сказав радник голови ВП Михайло Подоляк .

“Інтеграція України в НАТО необоротна, і важливо, щоб ми досить швидко просувалися за наміченими пунктами синхронізації з Альянсом. При цьому НАТО ще раз продемонструє, що принцип “нічого про Україну без України” чітко дотримується”, – додав він. /p>

Ключовою темою переговорів була ситуація на Донбасі та на кордонах України, кажуть у ВП. Зеленський привітав активну роль США у врегулюванні, наголосивши на важливості запланованих на січень міжнародних заходів. 

Також він подякував Байдену за підтримку принципу “нічого про Україну без України” та готовність до рішучих заходів у разі агресії РФ. 

Зеленський і Байден обговорили заходи, які Україна вживає у мінському та нормандському форматах, наголосивши на важливості подальших дипломатичних зусиль. 

“Сьогодні йдеться про майбутнє не тільки України, але європейської безпеки та світового порядку, заснованого на правилах та демократичних цінностях”, – сказав Зеленський.

Лідери також обговорили економічні та енергетичні виклики безпеки. Зеленський поінформував Байдена про “просування економічних реформ в Україні та заходи, що вживаються з метою зміцнення стабільності та деолігархізації”.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.