Кожен з українських наративів на противагу російським підкріплений конкретними діями – ОП

by admin

Кожен з українських наративів на противагу російській пропаганді підкріплений конкретними діями.

Про це написала у Телеграмі радниця з питань комунікацій керівника ОП Дарія Зарівна за підсумками брифінгу з питань ситуації довкола протистояння повномасштабному вторгненню Російської Федерації та розвитку спроможностей Сил оборони. У ньому також узяли участь військові й представники посольств США та Великої Британії, передає Укрінформ.

“Я розповіла про треки, якими займаємося в Офісі Президента, зокрема санкційний, екологічний, а також про гарантії безпеки, Формулу миру, роботу з ініціативами Grain From Ukraine та Bring Kids Back UA. За кожним із цих треків намагається працювати російська пропаганда”, – зазначила Зарівна.

У цьому зв’язку радниця з питань комунікацій керівника ОП нагадала ключові наративи росіян, зокрема про начебто нереалістичність української Формули миру.

«”Формула миру нереалістична” – дуже панікують росіяни через те, що ми рухаємося у процесі об‘єднання Глобального Півдня та Заходу навколо бачення справедливого миру», – зауважила Зарівна.

З-поміж інших російських наративів вона виокремила наступні:

  • «Українське зерно заражене та небезпечне до вживання»;
  • «Зернова ініціатива для України є лише прикриттям для здійснення терактів»;
  • «У рамках зернової угоди Україна вивозить органи дітей в Європу»;
  • «Україна торгує дітьми»;
  • «Україна – держава ядерний терорист»;
  • «Україна буде воювати до останнього українця».  

Стосовно протидії цим наративам радниця з питань комунікацій керівника ОП наголосила, що важливу роль відіграє те, що кожен український наратив на противагу російському підкріплений конкретними діями.

“Правда є найважливішою. Українських наративів не так багато, і їх можна фактично перевірити. Ми не прагнемо спотворювати реальність. Ми розуміємо, що реагувати на дезу може бути неефективно і часто неможливо. Тому ми повинні зосередитися на ключових питаннях. Кожен з наших наративів підкріплений конкретними діями. Захищати наше право бути. Реформуватися попри всі труднощі. росія – країна-терорист. Бажання справедливого миру”, – підкреслила Зарівна, додавши, що перш за все, вони зосереджені на просуванні власного порядку денного.

“Іншими словами, ми віддаємо перевагу проактивній позиції. Цей проактивний підхід лежить в основі нашої інформаційної політики. Він служить базою для всіх високорівневих комунікацій та ініціатив Офісу президента. Основною особливістю наших наративів є їх універсальність. Ми боремося за те, за що боролася б будь-яка нація, і прагнемо до тих же цілей, що і всі народи”, – зазначила радниця з питань комунікацій керівника ОП. 

Саме цей універсалізм, за її словами, лежить в основі Формули миру, яка об’єднує всі ці наративи в єдину комплексну структуру. “Формула складається з 10 пунктів. Однак, її можна виразити трьома словами: безпека, справедливість, мир”, – підсумувала Зарівна.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.