Кремль боїться успіхів України, інтеграція до ЄС ще більше розсердить Путіна – євродепутат

by admin

Кремль починає побоюватися успіхів України, а її інтеграція до Європейського Союзу ще більше розсердить лідера РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявив депутат Європарламенту і колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

“Є побоювання, що інтеграція з ЄС може ще більше роздратувати Путіна. Я згоден з тим, що це може ще більше роздратувати Путіна, і я бачу це з недавніх статей пана Медведєва (заступник голови Ради безпеки РФ, em >– ред.). Але це означає, що у Кремлі починають побоюватися успіхів України”, – сказав він.

За словами Кубілюса, у деяких європейських столицях кажуть, що не можуть запропонувати Україні більш амбітний інтеграційний порядок денний, оскільки це може спровокувати Путіна.

Кубілюс вважає, що якщо Європа хоче мати чітку стратегію у відносинах з Росією та допомагати не Путіну, а перетворенню суспільства до демократії, то вона має розуміти: приклад успіху України – один із інструментів, який є в руках ЄС, щоб також допомогти Росії.

На його думку, успіх України можна забезпечити лише через її євроінтеграцію. Це положення було включено і до нещодавнього звіту Європарламенту про політику ЄС у відносинах із Росією, зазначив Кубілюс.

“Ми дуже чітко сказали, що одним із елементів цієї стратегії щодо Росії має бути інтеграція країн Східного партнерства, і особливо України, до ЄС. Це те, що ми вважаємо дуже важливим”, – підсумував він.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.