“Не хочуть втрачати технології”. Україна отримала гаубиці M777 без системи GPS – джерело

by admin

З гаубиць M777, які Україна отримала від західних партнерів, було знято систему GPS, тому що уряди та виробники мають застереження щодо зберігання технологій, оскільки є розуміння, що під час війни певні види озброєння можуть бути захоплені Росією. Про це йдеться у матеріалі LIGA.net “Зеленський та його “картковий будиночок”. Хто і як штовхає Росію у прірву санкцій”.

Один із керівників Міноборони розповів LIGA.net, що система GPS дозволяє об’єднувати гаубиці в один розвідувально-ударний комплекс за допомогою безпілотника та радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби.

“Якщо люди не хочуть втрачати свої технології, то ти їх не примусиш (постачати озброєння з усіма технологіями. – Прим. ред.)”, – констатує співрозмовник у Міноборони.

За його словами, зараз потужно розвивається лобізм компаній-виробників озброєння, зацікавлених у постачанні. З виробниками працюють військові аташе. “Виробники розуміють, що Україна з невеликими фінансовими можливостями, але $23,7 млрд від США – досить привабливий шматок, який усі хочуть спробувати”, – додає він.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.