Нормандський формат у глухому куті, але його потрібно зберегти – Берлін

by admin

Нормандський формат зараз перебуває в глухому куті, але дипломатичний майданчик потрібно зберегти до того моменту, коли в Росії з’явиться політична воля для переговорів. Про це сказала посол Німеччини в Україні Анка Фельдхузен в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Фельдхузен безпосередньо пов’язала відсутність прогресу у переговорах із позицією Кремля.

“Росія каже, що поки їх вважають стороною конфлікту, вони не хочуть зустрічатися. Вони завжди були стороною конфлікту, ми це їм завжди говорили. Можливо, зараз це стало публічнішим, але це завжди було так”, – сказала посол.

Вона додала, що Німеччина не може “фізично примушувати Росію сідати за стіл переговорів”, і що “іноді потрібно трохи зачекати”.

“У нас буде новий уряд, вони зараз теж думають, як далі діяти. Будуть ще й вибори у Франції… Але й Німеччина, і, я впевнена, Франція стоять з Україною, і ми знайдемо нові шляхи”, – сказала Фельдхузен.

Посол також зауважила, що публікація МЗС Росії дипломатичного листування не закриває шлях для подальших переговорів, тому що “переговори залежать від політичної волі сторін та політичної волі Росії”.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.