План оборони і нові санкції: що вирішили на РНБО

by admin

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов розповів, що вирішили на засіданні РНБО.

“Перше питання про який йшла мова – був затверджений вперше в історії сучасної України План оборони України. Це великий документ, над яким ми працювали майже два роки, який чітко дає відповіді на ті виклики, які сьогодні є перед нашим державою “, – сказав Данилов під час брифінгу.

Зокрема, зазначив він, документ передбачає механізми співпраці різних відомств у разі надзвичайних ситуацій і залучення сил територіальної оборони.

Крім того, на засіданні:

  • затвердили стратегію біобезпеки;
  • розглянули стратегію інформаційної безпеки;
  • ввели санкції проти 237 осіб, які причетні до організації та проведення виборів РФ на окупованих територіях Криму і Донбасу.

    РНБО – зброя Зеленського

    З лютого поточного року засідання РНБО стали надзвичайно цікавими з гучними результатами, чого раніше не було. Під удар вже потрапили кум Путіна Медведчук, бізнесмен Фірташ, сотні “злодіїв в законі” і кримінальних авторитетів. 30 липня вперше пройшло виїзне засідання, причому на Донбасі. Олексій Данилов обіцяє, що така практика продовжиться і надалі для того, щоб і місцеві органи влади могли брати участі в засіданнях. Володимир Зеленський говорив, що РНБО – це один з видів його зброї. За його словами, він “втомився домовлятися” і вважає, що достатньо при необхідності “одного попередження”, а потім будуть жорсткі заходи.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.