Польща та Чехія не готують скорочення своїх посольств в Україні

by admin

Чехія та Польща поки що не готують відкликання своїх дипломатів з України на тлі загрози нової хвилі агресії Росії. Про це заявили прес-секретар МЗС Чехії Ленка До, передає Radio Pregue International, і заступник голови МЗС Польщі Павло Яблонський, передає WNP.

Яблонський заявив, що наразі евакуація сімей польських дипломатів з України не планується. При цьому він зазначив, що польське МЗС “уважно стежить за ситуацією”.

Голова Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумоч зазначив, що рішення Держдепу про скорочення посольства США в Києві може вказувати на дотримання певних процедур, передає PAP. За його словами, не тільки американці вважають, що може статися війна, однак Польща оптимістичніше дивиться на ситуацію.

Ленко До заявила, що поки що не готуються ні відгуки членів сімей дипломатів, ні самих співробітників посольства Чехії. За її словами, у чеському МЗС щодня збирається робоча група, яка оцінює ситуацію в Україні.

Раніше сьогодні про початок часткової евакуації з посольства в Києві заявили США, Великобританія та Австралія. У Міністерстві закордонних справ України вважають такі рішення “поспішними і проявом надмірної обережності”.

Євросоюз поки що не має наміру евакуювати своїх дипломатів. Також посол Естонії окремо заявив, що посольство цієї країни не планують евакуювати, а мета Росії – залякування.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.